Detta är vad du lägger din röst på när du röstar på Sverigedemokraterna | Sanna Jarske
jarske

Sanna Jarske

Annons

Detta är vad du lägger din röst på när du röstar på Sverigedemokraterna

Vi hade i uppgift i samhällskunskapen att skriva en insändare med enda kraven att den skulle vara aktuell och innehålla under 1000 ord – trodde jag! Såg ju sen att det skulle vara på max 1000 TECKEN! Så jag har mejlat min lärare och förklarat mitt misstag, så hoppas jag att hon går med på det i alla fall. Det är trots allt över 3000 tecken i texten nu, haha!
Men tänkte att jag publicerar den här, så får någon se den i sin helhet i alla fall, om min lärare vill att jag kortar ner den. (Hur ska det gå till?!)

Högerextrema vindar blåser över Europa, och i vårt eget land sitter ett rasistiskt parti på en vågmästarroll i riksdagen.
I alla opinionsmätningar som gjorts sedan 2010 har vi kunnat se en oroväckande trend; Sverigedemokraterna växer och växer och i den undersökning som Sifo gjorde i december 2015 låg partiet på 19%.

Det handlar inte enbart om ett parti som vill stänga gränserna och stänga ute människor som flyr för sina liv från krig och terror, utan även om ett parti där representanter gång på gång uttrycker sig rasistiskt och kvinnofientligt.
Det är inte bara ett parti som, enligt sitt partiprogram, vill förbjuda homosexuella par att adoptera och dubbla vårdnadsbidraget så att kvinnor ska låta bli att jobba, och istället stanna hemma och föda barn, utan även ett parti där personer får sitta kvar på höga positioner efter att ha blivit filmade när de kallar en kvinna för hora och hotar en man med järnrör.
Det är ett parti där en av deras riksdagsledamöter driver en rasistisk hatsajt som publicerar fabricerade historier och där kommentarsfälten fylls till bredden av kvinnohat och främlingsfientlighet, till synes helt omodererat.

En av de senaste i raden av dumheter från SD och deras anhängare är den lynchmobb som drog fram i Stockholm den 29 januari, och som senare försvarats med att ”det är dags att vi skyddar våra kvinnor!”
SD och deras rasistiska svans är endast måna om kvinnors rättigheter så länge det är invandrare som inskränker dem, annars verkar det kunna kvitta. Det är ett faktum som blir allt för tydligt när en läser kommentarer med förhoppningar om att kvinnor som vågat stå upp mot rasismen ska ”gruppvåldtas av somalier”, när SD:s jämställdhetspolitiska talesperson, Paula Bieler, förklarar de traditionella könsskillnaderna med biologi (”Rent evolutionärt så har kvinnor en större tendens att söka sig till omsorgsbranscher och mer känslomässiga argument. Män är mer rationella och har mer jägarinstinkter”) och framför allt blir det tydligt när SD-juristen, och tillika medarbetare till EU-parlamentarikern Kristina Winberg (SD), Joel Ankar, i februari 2015 avslöjas ha suttit anonymt på flashback och bland annat skrivit att:
Dagens kvinnofrigörelse (horifiering) är en styggelse i moder jords ögon, den syftar enbart till att legitimera horbeteende där kvinnor dricker sprit som män, horar runt som män och nu Gud förbjude kan avliva små barn för att det inte passar just nu etcetera. Såna slynor förtjänar att själv blivit aborterade.”
Ankar omplacerades till en administrativ roll på SD-kansliet i Bryssel, men uteslöts inte helt – och varför skulle han? Även om en väl får anta att Sverigedemokraterna nog önskat att han formulerat sig annorlunda, går hans åsikter hand i hand med många andra liknande uttalanden från SD-politiker och anhängare, och självklart partiets egen vilja att inskränka aborträtten, och därmed kvinnors rätt till sina egna kroppar.
För i SD:s värld är en kvinnas kropp aldrig hennes egen. Den tillhör inte heller någon med invandrarbakgrund. Nej, kvinnokroppen är ett bra vapen att använda sig av i kriget mot ”islamiseringen”, och då – och endast då – lyftas till skyarna och hyllas. Annars kan den bespottas, stampas på och hotas med allsköns olika våldsbrott – av våra fina svenska män.

Men alla dessa exempel är bara enskilda individer och speglar inte hela partiets värdegrund.”
Kanske, men Sverigedemokraterna är det enda partiet i svensk rikspolitik som drar till sig rötägg efter rötägg i den här klassen, och som sedan ofta låter dom sitta kvar på höga positioner – sin ”nolltolerans” till trots.
En röst på ett parti är självklart även en röst på alla representanter i det partiet.
Jag vill inte tala om för någon vilket parti hen ska rösta på och inte, jag vill bara att alla tänker en gång extra innan de gör sitt val, och inte enbart röstar på missnöjespartiet Sverigedemokraterna för att ni är ”missnöjda med invandrings- och integrationspolitiken som bedrivs”, – det kan ha förödande konsekvenser.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jarske

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats