Sanna Jarske

Ramslök!(!!)

Vilken dag! Först en lektion i skolan, sen åkte jag till Vänersborg och hämtade upp Madde, vi hade bestämt att vi skulle ut till min faster och plocka ramslök idag. Det växer mängder i skogen där hon bor!
Ramslök
Jag gick en liten smula till överdrift (som alltid) när jag plockade, och fyllde nästan upp en sån där gul säck som en kan köpa när en handlat på Ullared…
Ramslök påse
Ja, ni ser ju… Så nu har jag spenderat eftermiddagen med näsan ner i den påsen, haha. Började med att hacka och ha i lite i dagens middag (som för övrigt var helt vegansk, och dessutom godkänd av min kära sambo som alltid är väldigt skeptiskt inställd till mat som inte innehåller kött. 😀 ) och sen har jag gjort pesto utav det, jag har hackat och lagt i påsar för att frysa in, och sen kunna plocka fram för att ha som krydda, eller göra mer pesto, jag har gjort i ordning en påse för morgondagens middag – tänkte köra potatis- och ramslökssoppa med bacon och krutonger – samt en påse för att kunna göra en uppsättning pesto till svärmor. Men det var ju ändå en jäkla massa kvar! Så jag la det i en ica-kasse och slängde in det i kylen, och har messat en kompis för att se om hon vill ha det. Vi pratade idag om att jag skulle åka och plocka, och hon nämnde att hon så gärna också skulle vilja ha lite. Perfekt ju!
Ramslök påsar
Ramslöks pestoBehöver jag nämna att jag är en liten aning trött på ramslök nu? Haha! Det har tagit timmar att fixa allt detta! Men så värt det!
Nu ska jag sätta mig med en kopp te, kolla det senaste avsnittet av Family guy, och sen krypa ner i sängen och läsa senaste numret av Elle.
Trevlig kväll!
Kram!/S

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats