Sanna Jarske

Upp och ner på hormonkarusellen

Ja, alltså, detta med hormoner under graviditeten! Jag försöker ändå intala mig att det värsta har lagt sig, och det har det nog gjort också, men det ändrar ju inte det faktum att hormonbalansen i kroppen är helt åt helvete, haha.
Som häromdagen då, jag skulle sätta mig och sy överdrag till dynorna på balkongen, men eftersom min symaskin, som jag aldrig använt, är från typ 1800-talet, så kunde jag inte ens lista ut hur den skulle träs. Än mindre hur jag skulle göra för att spola tråd eller byta från sick-sack till raksöm. Så jag skickade till min mamma (mamma kan allt) på facebook och försökte bara dela med mig av min frustration. Hon sa bara åt mig att åka till IKEA och köpa deras symaskin, lättaste möjliga maskinen på marknaden, perfekt för mig!
Så, dagen efter, i lördags, satte jag mig i bilen, glad i hågen, och åkte mot IKEA. Väl där försökte jag hitta en parkering nära ingången, eftersom jag inte visste hur tung maskinen var och jag får sammandragningar när jag bär tungt. Efter mycket snurrande på parkeringen hittar jag äntligen en ficka! Men precis när jag ska svänga in i den så kommer det nåt arsel från andra hållet och ställer sig där. Jag har redan börjat bli irriterad, men här brister det, och jag bara vrålar akt ut vilket j-vla k-khuvud personen är, medan jag fortsätter snurra runt. Efter en stunds vrålande för mig själv av diverse obscena ord, ställer jag mig till slut, muttrandes på en plats en bit bort. Tar mig ur bilen och börjar traska runt inne på IKEA. Börjar genast känna mig på bättre humör, hur skulle jag inte kunna, i den fantastiska affären? Ska föra över pengar från mitt sparkonto (för alltid över alla mina pengar dit) till kontot som är kopplat till mitt kort. Men då kommer jag inte in på banken. Nåt tekniskt fel. Jag får panik, kul att ha åkt till Uddevalla och få åka hem utan varken symaskin eller handling på Citygross, som var tanken. Så jag försöker ringa och skriva till min mamma för att se om jag kan få låna en tusenlapp av henne tills jag kommer in på min bank igen. Inget svar. Försöker med min pappa, inget svar där heller. Försöker med min kusin, men vet ni vad? Inget svar! Här någonstans börjar det välla upp tårar i mina ögon, haha! Så jag går runt som en idiot på IKEA och försöker få tag i folk, med tårar i ögonen och desperat stirrande på en symaskin. Jag skickar ett panik-sms till Simon, som var på övning i helgen och inte fick ha sin telefon, och skrev något i stil med ”Jag hoppas VERKLIGEN du ser detta! Swisha mig 1000:-, skickar tillbaka dom sen. Är på IKEA och håller på att börja gråta!” och diverse ilskna ord om Swedbank.
Här någonstans får jag tag i min kusin. Hon ska kolla så att hon kan skicka över, så lovar hon att swisha. Direkt när vi lagt på ringer min pappa, som för över pengar direkt när jag är i telefonen. Ska till att stoppa min kusins överföring, men hon har redan hunnit swisha. Så, från inga pengar på kontot till 1700:-, inte illa. Jag plockar till mig min symaskin, nappar åt mig chips och köttbullar på vägen ut, och sätter mig i bilen för att köra till Citygross, återigen glad i hågen.

Alltså… Dessa svängningar, detta var alltså inom loppet av en dryg kvart! En känner sig ju lagom instabil! Alltså, även mitt uppe i det, vet en ju att detta är inte normalt! Men en kan inte stoppa det, känslorna är där, och dom tar fan över, haha!

Fick i alla fall tack och lov, köpt min symaskin, så nu står min lilla blå-vit-gula bebis här hemma, och överdragen fick jag sytt! Så nu fattas det bara en jäkla massa kuddar, så kan jag anse mig som klar med soffdelen på balkongen. Sen ska jag bara samla på mig såna gamla trälådor till min hylla, en sittpuff, ett till brickbord, och lite småpill, så är det helt klart där ute! Så himla nöjd, kommer bli så fint!
13140999_958265400956388_1665026241_n
13148161_958265517623043_428618530_o

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats