Sanna Jarske

Vecka 27

Gravid vecka 27
Igår gick vi alltså in i vecka 27. Inte långt kvar nu, men känns ändå som en evighet, och som alldeles för lite tid på samma gång…
De senaste två veckorna har känts som att dom gått långsammare än tidigare, men det är bara för att tjejen där inne verkar kommit till rätta med sitt rörelsemönster, och det är inte direkt som jag hört att andras bebisars är. Eller det verkar inte vara ett av de vanligare i alla fall. Som gravid blir en ju matad med förmaningar att om en inte känner minst 10 fosterrörelser inom loppet av 2 timmar, måste en ringa förlossningen. Men min lilla verkar vara helt okej med att sprattla runt som en sån där docka som rör sig om en rycker i ett snöre, ett par dagar i streck, för att sedan vara helt lugn och göra mer eller mindre noll väsen ifrån sig i några dagar. Vi åkte ju in till förlossningen för ett par veckor sen, just pga det, och då såg ju allt bra ut. Sen har ju jag turen att jag fick tag i en doppler billigt, så när jag blir orolig kan jag bara sätta igång den och lyssna på hjärtljuden. Men jag tror att lika viktigt som det är att informera om 2-timmarsregeln, lika viktigt är det att informera om att alla barn är olika, och i rörelsemönster kan det skilja mycket! Jag tog upp det med min barnmorska, att den lilla är så inkonsekvent och att jag vart orolig, men hon ryckte mer eller mindre bara på axlarna och sa att ja, det är väl bara hennes sätt att röra sig. (Men självklart sa hon även att det var bra att vi åkt in när vi blev oroliga, hellre en gång för mycket än en gång för lite liksom)

Jag älskar de kvällar då Mini blir som galen och hela magen hoppar och guppar som ett litet hav i miniatyrformat. Det är så mysigt, och det är vid dom tillfällena som det verkligen blir verkligt att det är faktiskt en liten bebis där inne! Min lilla bebis, mitt barn! Det är helt ofattbart! Jag är så lycklig!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats